Tocatura de lemn (chipuri de lemn)https://www.topenergy.ro/produs/tocatura-de-lemn/

Dacă alegeți să ardeți tocatura de lemn cumparata din comert in noile dvs sisteme de incalzire, trebuie să aveți grijă să selectați un furnizor care vă poate oferi o siguranta a calității, conform cerințelor sistemului de asigurare comun ISO 17225-4 .

Un bun punct de plecare este vizualizarea combustibilului direct la producatori. Compania noastra vă ofera posibilitatea de a va alege furnizorii din zona dvs. precum si de a alege tipul combustibilului si granulatia acestuia.

De asemenea, este important să inspectați vizual orice livrare de tocatura de lemn. Ca parte a documentelor de livrare, conținutul de umiditate al fiecărei încărcături trebuie indicat pe factura sau se poate stabili usor cu ajutorul unui umidometru.

www.topenergy.ro

Detalii despre sistemele de incalzire pe biomasa care pot arde acest tip de combustibil pot fi găsite pe pagina noastră www.topenergy.ro .

Dacă ai propria ta linie de tocare a lemnului, poti face cele mai mari economii de costuri de până la 80% față de combustibilii fosili. Mai poti opta spre inchirierea unui tocator pentru a-ti produce singur combustibilul pentru 1 an de zile (combustibilul pentru 1 an de zile poate fi realizat in aproximativ 8 ore de lucru).

Umiditate corespunzatoare

Există o serie de considerații referitoare la producerea de tocatura de lemn cu o calitate superioara. În primul rând, lemnul trebuie să fie uscat, cu o umiditate de maxim 40% înainte de tăiere. Pentru a reduce aceasta umiditate, buștenii sunt de obicei depozitați pe o suprafata intinsa și lăsati neacoperiti la uscat in aer liber. Lemnul are tendința de a nu reabsorbi apa odată ce începe uscarea, astfel încât, lăsând-o descoperită, îmbunătățește acest proces.

Pentru a produce tocatura de lemn cu o granulatie potrivită din lemnul uscat, trebuie să se folosească un tocător de calitate cu sita reglabila a dimensiunii chipului de lemn. Tocatoarele de deseuri agricole generale sunt de fapt mărunțitoare de vegetatie. Acestea reduc volumul de material vegetal produs din lucrările agricole și nu oferă același control asupra mărimii chipului. Acestea au tendința de a produce bucăți lungi de aschii de lemn, care nu pot fi folosite ca si combustibil pentru sistemul dvs de incalzire. Asigurați-vă că tocatorul de lemn pe care intenționați să-l utilizați poate toca pana la P16A sau G30 cu o dimensiune medie a cipului de 3 mm.

Spatiul de depozitare trebuie acoperit și închis. Vă recomandăm să construiți o camera cât mai mare, pentru a creste autonomia sistemului dvs de incalzire. Aceasta trebuie să aibă o usa de acces, iar podeaua trebuie să fie la nivel cu brațele agitatorului. Spatiile de depozitare necesita curățare anuala, în timpul verii, când functionarea sistemului de incalzire nu este necesara.

Pentru proprietarii de păduri, există o serie de subvenții disponibile de la Comisia forestieră pentru a sprijini dezvoltarea și gestionarea pădurilor prin achizitionarea unui tocator de lemne.