Beneficiile folosirii a doua sau mai multe sisteme de incalzire

Dacă vă confruntați cu înlocuirea unui sistem de incalzire vechi, de capacitate mare trebuie să decideți dacă il inlocuiti cu un singur sistem de incalzire de dimensiuni mari sau mai multe centrale mai mici. Atunci când vă gândiți la modul în care funcționează majoritatea sistemelor de încălzire, mai multe centrale mai mici pot avea mult sens. Primul lucru pe care doriți să îl faceți este să efectuați un calcul al pierderilor de căldură. Prin stabilirea adevăratei sarcini pe clădire, centrala de schimb sau centralele nu vor fi supradimensionate. Cu toate acestea, condițiile pe care le folosim pentru a stabili pierderea de căldură a clădirii sunt presupuse a fi la condiții de proiectare, ceea ce înseamnă cea mai rece zi a anului. Dacă doriți această capacitate, atunci trebuie să dimensionați sistemul sau sistemele pentru această sarcină maximă. Există însă și alte considerente.

https://www.topenergy.ro


Capcanele supra-dimensionării

Nu uitați că: condițiile tipice de proiectare există pentru mai puțin de 5% din sezonul cald. Dacă alegeți să utilizați un singur sistem mare, acesta va fi supradimensionat pentru 95% din sezonul de vara. Centralele supradimensionate, în general, nu funcționează foarte eficient, deoarece vor exista cicluri frecvente de pornire / oprire, deoarece sarcina este în general mai mică decât ceea ce este posibil să producă cazanul. Producătorii de centrale oferă ratinguri de eficiență care indică cât de eficient utilizează sistemele lor fata de un sistem termic pe gaz sau pe ulei. Când se testează aceste eficiențe, centrala funcționează la capacitate maximă, în „stare constantă”. Cu toate acestea, în lumea reală, sistemul funcționează rar în stare constantă și, prin urmare, nu își realizează niciodată eficiența nominală. Cu mai multe centrale mai mici, atunci când sarcina pe clădire este ușoară, doar unul dintre sisteme poate fi necesar pentru încălzirea spațiului. Acest sistem mai mic va avea un ciclu de funcționare îndelungat, crescând eficiența de funcționare, în timp ce celelalte centrale rămân „in standby”, menținând fericit proprietarul clădirii, deoarece nu iroseste combustibil.

http://www.kwb.at

Pomparea primară / secundară

Când utilizați mai multe centrale pentru a obține toate câștigurile potențiale de eficiență, trebuie să împiedicați apa să curgă prin centralele „in standby”. Motivul: ori de câte ori apa caldă curge printr-un sistem, centrala devine schimbator de caldura, pierzând energie în acest proces. Există mai multe metode disponibile pentru a preveni apariția acestui debit nedorit prin centralele oprite, dar cea mai bună metodă este să foloseasca tehnica numită pompare primară / secundară. Adica fiecare centrala are propriul său circuit, care este dimensionat doar pentru debitul și scăderea de presiune. Centralele sunt conectate într-un distribuitor. In acest fel, distribuitorul nu va crea flux prin niciunul dintre sisteme. Pompa de recirculare de pe sistemul individual va produce singur debitul de care este nevoie.

Beneficiile proprietarului

Mai multe sisteme oferă proprietarului clădirii urmatoarele caracteristici și avantaje: Redundanță încorporată. Deoarece condițiile de proiectare există de obicei doar pentru 3-5 procente din sezonul de încălzire, dacă una dintre sistemele mai mici și multiple scade, centralele rămase vor satisface sarcina de încălzire a clădirii. Centralele de înaltă eficiență în afara sezonului rece pot fi utilizate pentru a satisface sarcina de căldură în aplicații comerciale ușoare. Sistemele funcționează astfel la eficiență mai mare, iar piesele de schimb sunt ușor accesibile. Centralele rezidențiale mai mici pot fi utilizate în unele clădiri comerciale, în loc să aducă secțiuni comerciale și să construiască centrala direct in spatiul camerei tehnice. Controlul de studiu va va oferi numărul corespunzător de centrale pentru a satisface atât incalzirea, cât și prepararea apei calde menajere. Pe măsură ce încărcătura internă este satisfăcută, sistemele se vor opri automat, asteptand urmatoarea comanda. Eficiențele de exploatare pe timp de vara pot fi realizate în unele cazuri comerciale doar cu prepararea apei calde menajeră printr-un sistem de control eficient. De aceea este mai bine folosirea a doua sau mai multe sisteme de incalzire.