Dezvoltarea valorii in comunitate https://www.topenergy.ro

In acest articol va vom informa depre cum va puteti realiza economia prin dezvoltarea valorii in comunitate.

Cunoasteti vreun model economic in comunitatea dumneavoastra? Padurea. Padurea are tot ce trebuie generand combustibil din resurse regenerabile, oferind locuri de munca importante pentru comunitatea dumneavoastra. Stiti cum se intampla asta defapt? Urmariti cu atentie acesti pasi.

Lemnul ca si combustibil

Sun rays in a forest.

Pentru a folosi lemnul ca si combustibil pentru incalzire, necesita diverse etape de procesare. In primul rand padurea necesita cosmetizare, eliminand copacii uscati sau deteriorati din cauza fenomenelor naturale. Apoi, lemnul trebuie extras din padure si transportat la companiile de prelucrare al regiunii dvs. Prelucrarea lemnului consta in transformarea acestuia in materiale de constructie, obiecte casnice, iar deseurile ramase din aceste prelucrari devine in urma combustibil pentru incalzire. Padurea trebuie mentinuta mereu curata. Hai sa calculam orele de lucru pentru acest proces de prelucrare.

Beneficiile resurselor regenerabile

Este nevoie de aproximativ 2 ore pentru a extrage cantitatea de lemn folosita de o familie modesta timp de un an de zile. Mai sunt nevoie de inca 10 ore pentru a-l procesa, incarca si transporta la companiile de prelucrare. De 2 ore avem nevoie pentru transformarea acestuia in tocatura de lemn si a-l depozita. Timp de alte 2 ore necesita administrarea, planificarea si contabilitatea acestuia. Pe urma, manipularea, transportarea si depozitarea in buncarul clientului final mai necesita inca 7 ore. In total avem 23 de ore de lucru. Deci, lemnul creeaza locuri de munca si aduce valoare comunitatii in care traiti. Angajatii din comunitate isi vor investi banii in aceeasi comunitate.

Diferenta dintre combustibili

Acum sa urmarim diferenta dintre combustibilii regenerabili si combustibilii fosili. Prelucrarea petrolului, in primul rand este reaqlizat in afara comunitatii dumneavoastra. Incepand de la zonele exploatate prin sonde petroliere, rafinariile, sistemele de transport prin conducte sau transport naval, toate duc la cresterea costului de achizitie. Doar o cantitate minima este directionata catre regiunea dumneavoastra. Transformarea petrolului in combustibil necesita 3 ore. Pentru incalzirea spatiului mai avem nevoie de inca 1.5 ore. Incalzirea cu combustibil solid sau lichid, ca si valoare sunt aproape egale, pentru ca jumatate din populatie traiesc in mediul urban in case sau apartamente iar cealalta jumatate, traieste in mediul rural. Incalzirea cu resurse regenerabile creeaza in medie cam 31 de locuri de munca, pe cand incalzirea cu combustibili fosili creeaza doar 4 locuri de munca.

Milioane de euro irositi

7 milioane de euro parasesc anual comunitatea dumneavoastra prin achitarea combustibililor lichizi, pe cand prelucrarea lemnului pierde doar 1 milion de euro anual, restul fiind reinvestiti in regiunea dumneavoastra.

Anual, combustibilii fosili elimina in atmosfera 31 100 de tone de monoxid de carbon, pe cand combustibilii regenerabili elimina doar 800 de tone de monoxid de carbon Ati observat diferenta? Efectele sunt foarte clare in privinta folosirii resurselor regenerabile. Pe langa acest fapt, daca incalzirea in comunitatea dumneavoastra ar fi realizata DOAR cu resurse regenerabile, regiunea ar avea nevoie de aproximativ 61 de angajati in domeniul forestier, reducand cheltuielile catre companiile petroliere de la 7 milioane de euro, pana la 1.6 milioane de euro anual, reducand emisiile de carbon din atmosfera pana la 1600 de tone pe an.

Sa vedem acum si partea negativa asupra produselor petroliere. Daca regiunea dumneavoastra ar fi incalzita numai cu combustibili fosili, in domeniul forestier ar fi nevoie de doar 9 angajati. Acest lucru ar majora cheltuielile de incalzire de la 7 milioane de euro pana la aproximativ 15 milioane de euro, crescand valorile monoxidului de carbon pana la 58 500 de tone pe an. Suma folosita pentru achitarea facturilor, ar aduce profit in buzunarele altora din zone indepartate. Insa daca incalzirea este cu resurse regenerabile, aceste sume raman in comunitatea dumneavoastra, asigurand prosperitate si convietuire la un standard inalt pentru noi si copiii nostri.

Concluzie finala

Deci acum stiti ca LEMNUL este mai ieftin decat petrolul. Incalzeste-te corect cu resurse regenerabile.

www.topenergy.ro