Centrale pe tocatura de lemn https://www.topenergy.ro

Centrale pe tocatura de lemn – acestea pot înlocui centralele cu combustibil lichid sau gaz pentru încălzirea apei calde și a caloriferelor. Ele ard rumegus, tocatura de lemn, peleti sau alte forme de biomasa. În plus, centralele cele mai avansate sunt complet automatizate. Controlează cantitatea de combustibil și de aer furnizat în camera de combustie. Ca urmare, acestea sunt foarte eficiente, iar emisiile sunt scăzute.

Producătorii recomandă un buncăr care să fie suficient de mare pentru a asigura aprovizionarea cu combustibil pe un an de zile. Acest lucru minimizează costurile de transport și de livrare a combustibilului, precum și manipularile pentru proprietar. Întreținerea este minimă – deși va trebui să o curățați și să scoateți cenușa aproximativ o dată pe lună. Dacă nu este posibil din cauza spațiului sau a bugetului, puteți obține tocatura de lemn livrați in saci big-bag, cu care umpleți manual un buncăr mai mic.

De ce sa folosim centrale pe tocatura de lemn?

Odată cu creșterea prețurilor la combustibilii fosili, oamenii au ajuns să caute modalități alternative de a-și încălzi casele. Nu există nici o ascundere de durerea acestei creșteri a costurilor cu energia. Unele persoane mai conservatoare nu mai încearcă să-și încălzească întreaga casă, având în continuare camere care suferă de umiditate, condens și mucegai. Focurile deschise pot părea minunate, dar nu reprezintă o modalitate eficientă de a încălzi o cameră.

Cea mai mare parte a căldurii iese pe horn și, în timp ce focul atrage oxigen pentru a arde, creează curenți în cameră care pot anula beneficiile căldurii. Lemnul nu este un carburant nou pentru încălzirea locuințelor, dar ceea ce este cu adevărat nou este tehnologia care s-a îmbunătățit considerabil pentru a o face mai eficientă.

Calitate austriaca la un alt nivel

Principalul dezavantaj susținut atunci când se propune soluțiile de ardere a lemnului pentru clienții noi este costul inițial de investiție. O centrala de acest gen este probabil să fie de 4-5 ori mai mare decât costul unei centrale pe combustibili fosili . Insa, combustibilul pe bază de biomasă reprezintă aproximativ jumătate din costul combustibilului fosil. Astfel permite obținerea tuturor avantajelor descrise mai sus pe o perspectivă pe termen lung care va fi greu de renunțat.

Costuri in centi pe kw/h

Tocatura de lemn = 0.03 kW/h

Peleti = 0.05 kW/h

Gaz = 0.07 kW/h

Curent = 0.21 kW/h

www.topenergy.ro