Incalzirea in pardosea https://www.topenergy.ro
Avantajele incalzirii in pardosea
Unul dintre avantajele sistemului de incalzire in pardosea, pe care utilizatorul il va resimti imediat, este comfortul sporit. Veti observa o noua senzatie atunci cand veti merge descult prin casa fara a avea problema gresiei reci.
Mai apoi, trebuie sa amintim ca acest sistem de incalzire are o durata de viata mare ceea ce va duce la investitii mai mici fata de un sistem de incalzire clasic.
Totodata, un sistem de incalzire in pardosea radianta are o eficienta mai buna si pastreaza caldura mai mult timp in locuinta. Aceasta se datoreaza faptului ca pardoseala retine caldura in partea inferioara a camerei. Sistemele conventionale imping aerul in partea superioara, ridicand caldura.
Astfel se explica faptul ca utilizatorii prefera sa regleze o temperatura mai mica atunci cand folosesc incalzire in pardosea, deoarece senzatia de confort este sporita. Sistemul de incalzire in pardoseala pentru acasa duce astfel la economii semnificative de energie.
Efect benefic
Incalzirea in pardoseala se dovedeste a avea un efect benefic asupra persoanelor care sufera de alergii. Aerul nu este impins prin diferite conducte sau guri de aerisire, astfel praful sau alti alergeni nu sunt imprastiati pentru a incalzi locuinta. Prin acest fapt calitatea aerului va fi imbunatatita.
Principalul avantaj din punct de vedere estetic este ca sistemul va fi invizibil. Locul este astfel eliberat de radiatoare sau tevi. Se va putea astfel obtine un spatiu considerabil marit, asezarea mobilei nemaifiind impiedicata de astfel de elemente.
Totusi, dacă dorești să-ți instalezi încălzirea prin pardoseală, e necesar să determini din timp unde va fi așezat mobilierul. Acest lucru evită supraîncălzirea pardoselii în acele zone și posibila defectare a acesteia.
In timp ce caloriferele incalzesc aerul din proximitatea lor, incalzirea prin pardoseala produce caldura radianta. Aceasta distribuie caldura de jos in sus si asigura o incalzire mai buna a camerei. Radiatoarele incalzesc aerul rece si il ridica pana la tavan. In schimb, incalzirea prin pardoseala, prin caldura radianta pe care o emite, incalzeste nivelul podelei, nu tavanul, si astfel distributia caldurii este mai mare.
Incalzirea in pardosea poate fi realizata cu un sistem de incalzire pe tocatura de lemn/biomasa, cu un sistem clasic pe lemn sau de la o retea de termoficare.
Dezavantajele incalzirii in pardosea
Un dezavantaj al unei incaperi in care a fost montat un sistem de incalzire in pardoseala ar putea fi reprezentat de faptul ca trebuie sa stiti inca din faza de proiectare care va fi amplasarea mobilierului.
Nu este recomandat ca sistemul sa fie pozitionat direct sub mobila deoarece isi va pierde din eficienta. Este bine ca mobilierul sa dispuna de picioare pentru a nu fi in contact direct cu pardoseala mai ales in zona unde este pozitionat sistemul de incalzire.
Un alt dezavantaj ar putea fi reprezentat de costurile initiale, care pot fi mai ridicate fata de clasicul sistem de incalzire cu radiatoare. Totusi, datorita economiei evidente, acestea se vor amortiza rapid.
www.topenergy.ro