Peleti : combustibil bioregenerabil https://www.topenergy.ro

Cum alegem o centrala potrivita cu autoalimentare pe peleti? Alegerea sistemului de incalzire centrala este o problema in majoritatea gospodariilor, compararea solutiilor si eficienta produselor sunt extrem de importante pentru a lua decizia corecta. Totusi, alegerea finala este deloc dificila, pentru ca implica doar putina cunoastere, informatie si analiza.

Prin urmare, atunci cand se cauta solutii pentru incalzire ieftina si eficienta nu poate lipsi din calcul incalzirea cu peleti ( incalzire preferata in ultimii ani din diverse motive ) plus sistemul de ardere al biomasei.

De ce peleti?

Din cauza unor considerente de sanatate si de control al calitatii aerului, peletii sunt de preferat in locul carbunelui pentru producerea de energie termica. Produse fara aditivi, arderea peletilor din lemn este neutra, nu generezeaza cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Materialul provine din rumegus, deseuri de materie lemnoasa reciclate sau aschii ramase dupa prelucrarea lemnului. Ele sunt apoi deshidratate si comprimate in granule mici pana la dublul densitatii energetice a lemnului verde. De aceea peletii sunt considerati un combustibil bioregenerabil.

Compozitia peletilor este alcatuita din surse biologice 100% . Materia prima este presata prin niste orificii mici intr-o masina sferica care leaga granulele impreuna. Au un randament de ardere mult mai mare, deoarece procesul de legare reduce umiditatea la mai putin de 10%.

Sunt o alternativa stabila, regenerabila, de incalzire a locuintelor utilizata in prezent pe scara larga in intreaga lume.

Istoria peletilor

Istoria peleților începe în anii ’70 în Statele Unite unde a fost construită prima unitate de producție a acestora. Cu trecerea timpului, datorită problemelor de pe piața petrolului și a noilor cerințe referitoare la poluare, acest produs împreună cu tehnologia de ardere, a luat un avânt deosebit care s-a materializat prin dezvoltarea rapidă a pieței de desfacere.

În ultimii ani s-a constatat o cerere din ce în ce mai mare pentru furnizarea echipamentelor care utilizează ca și combustibil peleții; implicit o creștere a necesarului de peleți.

www.topenergy.ro